22 Aralık 2014 Pazartesi

İzlemelik 12: Çılgın Rockçılar [Still Crazy]

70'lerin efsane rock grubu Strange Fruit; binlerce kişinin katıldığı, grup tarihinin en büyük konserine hazırlanmaktadır. Berbat bir havada gerçekleşen bu açık hava konseri öncesi grup içi gerginlikler iyice su yüzüne çıkar ve grup ilk şarkısına başlamışken sahneye yıldırım düşmesiyle konser yarıda kalır. Bu kötü tecrübeden olumsuz etkilenen grup üyeleri, kavgaların zirve yapmasıyla tamamen kopar.

90'ların sonunda, yani grup dağıldıktan 20 yıl sonra, eski bir Strange Fruit hayranı olan ve grubun dağıldığı Wisbech Rock Festivali'nin organizatörlüğünü yapan biri, grubun klavyecisi Tony'ye (Stephen Rea) rastlar ve grubu tekrar düzenlenecek festival için bir araya getirip getiremeyeceğini sorar. Bu daveti bir işaret olarak gören Tony, artık müzikle alakası kalmamış, üzerine yaşlandıkça daha da aksileşmiş bu eski rockçıları tekrar bir araya getirmeye karar verir.


"Bence Tanrı 70'lerin aşırılığından sıkıldı, bu yüzden Sex Pistols'u yarattı."

Still Crazy, 1998 yapımı bir Brian Gibson filmi. İngiliz topraklarında geçen bir 'tekrar bir araya gelme' hikayesini işleyen film, her ne kadar ana hikaye bu 'toplanma' olayı olsa da asla o kadarla sınırlı değil. Karakterlerin ortak tutkusu olan rock kültürü ve artık her bir üyenin aslında hiç de severek yapmadığı farklı işlerde var olmaya çalışmaları filmin en ilgi çekici yanları... Kişisel kaprisler, geçmişin zırt pırt hortlayan kötü anıları, her kötü şeye rağmen yine de başarıya olan inanç ve üretmeden yaşayamama duygusu; filmdeki ana fikri besleyen yan ürünler... Bu ağır ve hangi konuya koysan ilgi çekecek olan evrensel durumlar, filmin İngilizvari eğlenceli diliyle ve filme özel yapılmış süpersonik şarkılarıyla birleşince; ortaya tekrar tekrar seyredilesi bir film çıkmış.

İzleyin. Bir kere, iki kere de değil; arada sırada sırf müziklerini ve muhteşem finalini izlemek için, defalarca seyredin. Bill Nighy, Timothy Spall, Jimmy Nail ve Stephen Rea'nın orijinal sesleriyle söylediği şarkılar hep sizinle olsun!

1 yorum:

  1. 2006 yılında elime tesadüfen vcd si geçmişti. rockçıyız ya daldık hemen. arka arkaya kaç kere izlediğimi hatırlamıyorum. ve evet in the flame still burns ve all over the world soundtrackleri hala playlistimde

    YanıtlaSil