26 Ekim 2013 Cumartesi

Biz Erkek Tarafı'yız!

Andrzej Saramonowicz'in dünyaca ünlü oyunu Testosteron'dan daha önce bahsetmiştim. İstanbul'da Oyun Atölyesi tarafından beş yıldır oynanan oyun çok sağlam bir komedi olarak, bayıldığım oyunlar listesinde çok rahat kafaya oynar. Tabi bu kadar etkilenmiş olmamda metnin kuvvetli oluşu kadar, oyunculukların başarısı da rol oynuyor. Mert Fırat, Tuna Kırlı, Emre Karayel, İnan Ulaş Torun, Timur Acar, Onur Ünsal ve Metin Coşkun'dan oluşan ekip, gerek oyun boyunca süren performansları gerekse de oyunun sonunda verdikleri mini konserle tüm seyircinin aklını başından almıştı.

Testosteron şu an Oyun Atölyesi'nde farklı bir kadroyla oynanmaya devam ediyor. O halini izlemedim, o yüzden yorum yok! Ama bazı konularda bağnaz bir adam olduğum düşünülürse, o oyunu izlesem de önceki kadar sevemeyecekmişim gibi hissediyorum.

Önceki ekip ise başta ilk Testosteron'un yönetmeni Kemal Aydoğan olmak üzere; oyuncular Mert Fırat, Onur Ünsal, İnan Ulaş Torun ve Timur Acar artık Moda Sahnesi'nde!

'Anadolu Yakası'nın başına gelen en güzel şey' olarak lanse edilen Moda Sahnesi, eski Moda Sineması'nın yerinde kurulan ve modüler yapısıyla oyunlara, çeşitli work-shoplara ve konserlere aynı anda ulaşabileceğimiz bir mekan olarak hazırlanmış. Ama neyse 'Moda Sahnesi' başka bir yazının konusu... Onu, orayı görüp ballandıra ballandıra anlatacağım başka bir post'a saklıyorum. Ne diyorduk biz, Testosteron...



Evet, ekip artık Oyun Atölyesi'nde bu oyunu oynayamıyor ama bu kuvvetli metnin etkisinden de henüz kurtulabilmiş değiller. Testosteron, sinema filmi versiyonu Erkek Tarafı 'Testosteron' ismiyle yakında sinemalarda olacak. O bayıldığım tiyatro kadrosu, sinemalarımızda ve sonra da DVD'lerle evimizde olacak yani. İşte sinemanın en sevdiğim tarafı da bu zaten. Film, daha önce Mert Fırat'la Başka Dilde Aşk ve Atlıkarınca adlı filmlerde de çalışmış yönetmen İlksen Başarır imzasını taşıyor. Tip ve tavır olarak biraz soğuk bulduğum -Emek Sineması eylemlerinde karşılaşmıştık da kendisiyle-, ama Türkiye içerisinde ortalama üstü işler yaptığı için kendisine saygı duyduğum İlksen Başarır, eminim bu oyunun homojen geçişlerini kesmekle uğraşmamış ve aynen oyun kalitesinde güzel bir film yapmıştır bizim için. Buyurun filmin fragmanı...



Bir an önce 22 Kasım gelsin o zaman!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder