28 Kasım 2013 Perşembe

Aralık'ta Başka Sinema'da

Başka Sinema başladı. Hatta iki gün sonra birinci ayını doldurmuş olacak. Rakamlar ve konuşulanlar, şimdiye kadar bu organizasyonla ilgili her şeyin yolunda gittiğini söylüyor. "Madem festival filmlerine yeterli ilgi gösterilmiyor, öyleyse biz de yayınlamayız." diyen sinema işletmecilerine on numara bir cevap olarak doğan Başka Sinema'nın, aylık programı da şekillenmiş. Aralık'ta hangi filmleri izleyeceğiz, Başka Sinema'nın internet sitesini ziyaret ederek öğrenebilirsiniz. Yeni sinema akımımızın ömrü uzun, seyircisi bol olsun.

Aralık ayı programında yer alan filmlerden iki öneri... Hem size hem kendime.

(i) La Vie d'Adèle

Kasım ayı programında da yer alan ve izlemeden geçirdiğim gün sayısı arttıkça içimi sıkıntıyla kaplayan film, La Vie d'Adèle Aralık ayında da Başka Sinema'da gösterilmeye devam edecek. Benim gibi, işini son dakikaya bırakmayı sevenlerdenseniz, bu ay hepimizin son şansı olabilir. İzleyelim artık şu filmi...


Biraz uzun sayılabilecek sevişme sahneleri, oyuncular ve yönetmen arasındaki polemikler falan, milyonlarca şey söylendi bu filmle ilgili. Ama her konuşmanın ortak noktası, filmin harika olduğu ve 21. yüzyılın en büyük aşk filmi olduğu yönünde... Bakalım, göreceğiz. Buyurunuz fragmana...




(ii) Jeune et Jolie

Jeune et Jolie, filmlerinin hastası olduğum Fransız yönetmen François Ozon'un imzasını taşıyor. Konu yine 'Batı'nın ahlaksızlığı'. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye seçkisinde yer alan ve film eleştirmenleri tarafından övgüyle bahsedilen bu filmi izlemek için sabırsızlanıyorum.


François Ozon, bu filmi "4 mevsim ve 4 şarkıyla 17 yaşındaki bir kızın çağdaş portresi" olarak tanımlıyor. Daha fragmanını izlerken bile Buñuel'in meşhur Belle de Jour filmini çağrıştıran bir öykü. Filmin ana karakteri, ergenlikten henüz çıkmış, cinsel uyanışıyla aşk arayışını bir fahişe olarak yaşamayı tercih eden bir kız. Beden, ergenlik, aile ve cinsellik kavramları pek tabi ki yönetmenimiz François Ozon'un en ilgilendiği hikayelerin başında geliyor. O yüzden diyebilirim ki yine sağlam bir filmle karşı karşıya olduğumuzdan neredeyse eminim. Bunu da izleyip göreceğiz tabi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder