23 Mayıs 2012 Çarşamba

rezistans!

"... direnen tek şey sanat olmasa da, sanat direnir... Her direnme eylemi bir sanat eseri değilse de, bir bakıma öyledir. Her sanat eseri bir direnme eylemi değildir ama bir bakıma öyledir de."

Gilles Deleuze


'Rezistans' oluşumu, Emre Kılınçer, Gökçen Öztürk, Servet Kesmen, Arda Başöz gibi farklı üniversitelerden bir araya gelmiş dört kişinin rüyası gibi görülse de, aslında çok daha kolektif bir iş, -ki bu insanlar herkesi ilgilendiren bir konuya dikkat çekmekte... Madden, manen destekleyeni ve takdir edeni çok. Ve sloganı insanı heyecanlandıran cinsten... Buyurun bunu Joseph Beuys'un cümlesinden çekip alalım.

"Toplumsal beden hasta olduğu için iyileşmeyi beklemektedir ancak mesele şu ki, hastalığın sorumlusu yine toplumun kendisidir. O halde ilk iş onu uyarmak, sarsmaktır. Bunu da ancak 'sınırları ve tanımı genişletilmiş bir sanat' mümkün kılabilir."

Yani sanatla, her şey mümkün. Aydınlanma da, tekrar doğma da... Öyleyse denemeye devam süreçlerinde yaptıkları işler için takipte kalmalı. Cidden uyuşmadık mı oturmaktan?

Ekibin hazırladığı video da aşağıda...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder